'Wat was het fijn om een tweede thuis te hebben, dichtbij mijn zieke man"

Chapeau voor Roparunners!


Maandag 5 juni passeerden 322 Roparunteams het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam. Traditioneel is dit een emotioneel beladen doorkomst voor de duizenden deelnemers op de route van de jaarlijkse estafetteloop die vanuit Hamburg of Parijs naar Rotterdam voert. Zes kilometer voor de finish op de Coolsingel kwamen ze - veelal ontroerd en overdonderd door het onthaal bij het Familiehuis - onder de ballonnenboog door. Aangemoedigd door heuse dweilorkesten, twee razend enthousiaste sambadrummers en honderden vrijwilligers, familie en belangstellenden, en welkom geheten door speaker Sijmen van Roparunradio die elk team enthousiast begroette met "welkom thuis in Rotterdam. Wij nemen onze hoed voor jullie af."

(klik hier voor een bedankfilmpje)

Veel lopers en fietsers staan letterlijk stil bij het Familiehuis om een dierbare te gedenken die ziek is of overleden is aan kanker. “Het is mooi om te zien dat verdriet wordt omgezet in iets positiefs. Roparun is als sponsor van het eerste uur zeer belangrijk voor ons, aangezien we afhankelijk zijn van giften om het verblijf voor onze gasten betaalbaar te houden”, zegt Rachel Maréchal, directeur van het Familiehuis. “Met onze vrijwilligers doen we er vanuit het Familiehuis dan ook alles aan om deze passage zo mooi mogelijk te maken."

Gasten en oud-gasten stonden gisteren, samen met medische staf en patiënten in bedden en rolstoelen, in grote getale langs de kant om deelnemers aan te moedigen. Ook de 13-jarige drummer Jessie Riethoff onthaalde de teams op onnavolgbare muzikale wijze waarbij ze 'en passant' nog even € 136 aan donaties voor het Familiehuis inzamelde. 

(klik hier voor de foto's)

 

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Behalve een sportieve inspanning leveren de teams een bijdrage door geld in te zamelen. De afgelopen 25 edities van de Roparun is al meer dan 70 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. Het Familiehuis Daniel den Hoed is een van de goede doelen.