'Wat was het fijn om een tweede thuis te hebben, dichtbij mijn zieke man"

Unieke en beladen RoFa-loop


Op zondag 12 augustus a.s. vond in Rotterdam onder de naam RoFa-loop een bijzondere social run plaats rondom het Familiehuis Daniel den Hoed. Deze loop werd speciaal georganiseerd voor Ronald Turenhout (44) uit Eindhoven. In de afgelopen tien jaar dat hij in het Erasmus MC wordt behandeld voor een hersentumor logeerde Ronald samen met zijn vrouw regelmatig in het Familiehuis Daniel den Hoed. Het was zijn grote wens om door middel van een sponsorloop een bijdrage te leveren aan de realisatie van het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed.

Het Familiehuis Daniel den Hoed wordt door Ronald “mijn tweede thuis” genoemd. “Niet alleen is het gemakkelijk om dichtbij het ziekenhuis te kunnen verblijven, voor mij is het letterlijk van levensbelang geweest. In mijn woonplaats Eindhoven was de behandeling niet mogelijk die ik in het Erasmus MC heb gekregen en zonder het Familiehuis had ik het niet volgehouden om tien jaar lang heen en weer te reizen. De warmte en het begrip dat we ondervinden in het Familiehuis hebben dit dragelijk gemaakt.”

De voormalig hardloper heeft onlangs besloten af te zien van verdere zware behandelingen tegen de hersentumor om de hem resterende tijd te kunnen genieten van elk mooi moment. De RoFa-loop was daarom extra belangrijk en beladen. Na het startsein voor de RoFa-loop door Lot, zijn zevenjarige dochter, liep Ronald de eerste en de laatste meters. De route voerde van het huidige Familiehuis in Rotterdam-Zuid over de Erasmusbrug naar de plaats van het toekomstige Familiehuis tegenover het Erasmus MC en terug door de Maastunnel naar de Groene Hilledijk waar hij met luid applaus en een groot spandoek werd ingehaald. Aan de loop deden zo'n 50 mensen mee. Er werd bijna € 1500 ingezameld wat ten goede komt aan de realisatie van het nieuwe Familiehuis en daarmee gaat een hartenwens van Ronald in vervulling.