'Wat was het fijn om een tweede thuis te hebben, dichtbij mijn zieke man"

Bouw van nieuw Familiehuis in Little C van start


De start van de bouw van nieuwbouwproject Little C en het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam is een feit. Wethouder Robert Simons gaf maandag 25 juni het startsein door samen met toekomstige bewoners en gebruikers 15 reuzenballonnen vol confetti door te prikken, waarna de eerste officiële heipaal met Little C logo de grond in ging. Namens het Familiehuis prikte directeur Rachel Maréchal een ballon door.  Het nieuwe Familiehuis neemt vanaf eind 2020 haar intrek in Little C. Met uitzicht op het Erasmus MC zijn kankerpatiënten en hun familie dichtbij elkaar en kunnen zij elkaar steunen tijdens de behandeling. Een nieuwe voetgangersbrug over de  ’s Gravendijkwal geeft directe aansluiting op de corridor door het Erasmus MC.

TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en ERA Contour ontwikkelen en bouwen op deze plek lofts en appartementen, workspaces en kleinschalige horeca in vijftien gebouwen, ontworpen door CULD architecten.
Little C wordt een bijzonder gebied waar de stijl uit de New Yorkse wijk Greenwich Village terug te vinden is. Met stoere bakstenen gevels, grote raampartijen, expressieve stalen hekwerken en loopbruggen die de gebouwen verbinden, ademt het gebied de sfeer van New York. Door het vele groen, de drie pleintjes in het gebied, hippe, kleinschalige horeca en het nieuwe Waterfrontpark aan de Coolhaven, krijgt Little C een ontspannen, intiem stads karakter.

De ligging tegen de binnenstad en dichtbij culturele en recreatieve hotspots, zoals het Museumpark en de Witte de Withstraat, dragen bij aan de stadse vibe van het gebied. Er is ruimte voor 320 lofts en appartementen, waarvan 111 koop en 209 vrije huur, en 9.000 m2 aan ruimte voor kantoren, werkplekken, horeca en ateliers. 

Het heien in het gebied is reeds gestart. Vervolgens wordt na de zomervakantie tot begin 2019 gewerkt aan de parkeergarage die ruimte gaat bieden aan 245 parkeerplaatsen. Daarna begint de realisatie van de gebouwen, die op zijn vroegst eind 2020 wordt afgerond.