'Wat was het fijn om een tweede thuis te hebben, dichtbij mijn zieke man"

Grandioze opbrengst Slapeloze Galanacht 2018


Tijdens een spectaculair benefietgala aan boord van ss Rotterdam is een nettobedrag van € 260.000 opgehaald voor het nieuw te bouwen Familiehuis Daniel den Hoed. Zo’n 250 aanwezigen waren aan boord voor ‘een Rotterdams benefietgala voor een Rotterdams goed doel’ zoals vicepremier Hugo de Jonge in zijn openingswoord zei. “Als samenleving moeten we vierkant staan achter patiënten maar ook achter hun familie. Geweldig dat een instelling als het Familiehuis dat grotendeels drijft op vrijwilligers, er is voor deze groep.”

Bekende Rotterdamse artiesten als De Tunes, de Hermes House Band, Ger Vos, de Ukuladies en Shaky Ground traden tot diep in de nacht belangeloos op voor het Familiehuis. Stadsdichter Derek Otte ontroerde de aanwezigen met een prachtige tekst over de noodzaak bij dichtbij elkaar zijn in de moeilijke tijd van ziekte en behandeling. De presentatie was in handen van ambassadeurs Sander de Kramer en Gert van ’t Hof.

Het Familiehuis is blij met de opbrengst uit kaartverkoop, loterij en veiling. “Het is hartverwarmend te merken dat velen de noodzaak inzien van de ondersteuning die het Familiehuis biedt aan kankerpatiënten en hun familie. De naam Slapeloze Galanacht is niet voor niets gekozen; deze verwijst naar de doorwaakte nachten die familieleden uit zorg of verdriet om hun zieke naasten doormaken. Het Familiehuis maakt mogelijk dat kankerpatiënten en familieleden dichtbij elkaar kunnen zijn tijdens de onzekere periode van ziekte en behandeling en dat moet ook in de toekomst zo blijven”, aldus directeur Rachel Maréchal.

klik hier door voor de foto's van de Slapeloze Galanacht 2018