'Wat was het fijn om een tweede thuis te hebben, dichtbij mijn zieke man"

Gratis pendelvervoer naar ziekenhuis


Na de verhuizing van de ziekenhuislocatie Erasmus MC-Daniel den Hoed naar het centrum van Rotterdam blijft het Familiehuis Daniel den Hoed nog enkele jaren open in Rotterdam-Zuid. De afstand naar het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut wordt overbrugd dankzij vervoerbedrijf Trevvel dat familieleden van kankerpatiënten met een pendelbusje gratis naar het ziekenhuis vervoert. Deze vervoersregeling die door Trevvel belangeloos en exclusief voor gasten van het Familiehuis Daniel den Hoed wordt aangeboden, duurt tot aan de opening van het nieuwe Familiehuis, naar verwacht eind 2020.

“Tot de opening van het nieuwe huis blijven familieleden en poliklinische kankerpatiënten van harte welkom in het huidige logeerhuis aan de Groene Hilledijk. Zeker voor gasten die van buiten Rotterdam komen en dichtbij hun dierbaren willen zijn, is dit een huiselijke en betaalbare optie. Wij zijn erg blij met de prachtige geste van Trevvel die vervoer voor onze gasten naar het ziekenhuis gemakkelijk maakt. Zij kunnen hun auto gratis parkeren bij het Familiehuis en worden geriefelijk en kosteloos naar het ziekenhuis gebracht” zegt Rachel Maréchal, directeur van het Familiehuis Daniel den Hoed.

Trevvel maakt voor dit vervoer in samenwerking met welzijnsorganisatie DOCK gebruik van de inzet van vrijwilligers. “Wij vonden de doelstelling van het Familiehuis zo aansprekend, dat we deze dienst graag faciliteren” zegt Ron van de Peppel, algemeen directeur van Trevvel. Het Rotterdamse vervoersbedrijf verzorgt personenvervoer en werkt samen met DOCK onder het motto ‘de kracht van wij samen’.