'Wat was het fijn om een tweede thuis te hebben, dichtbij mijn zieke man"

Groots gebaar van Roparun


De stichting Roparun heeft wederom een groots gebaar gemaakt naar het Familiehuis Daniel den Hoed door in 2018 vier gastenkamers te sponsoren. Door deze gulle bijdrage van € 100.000 wordt mogelijk  dat vele honderden kankerpatienten en familie dichtbij elkaar kunnen zijn. Het Familiehuis Daniel den Hoed dankt de Roparun voor hun geweldige en zeer waardevolle steun.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Behalve een sportieve inspanning leveren de teams een bijdrage door geld in te zamelen. De afgelopen 26 edities van de Roparun is al meer dan 75 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. Het Familiehuis Daniel den Hoed is een van de goede doelen.  

 

De doorkomst van de Roparun bij het Familiehuis Daniel den Hoed is traditioneel een mooi en beladen punt op de route. Voor vele teams is "de boog" op de Groene Hilledijk een emotioneel moment. Velen staan daar langs de kant van de weg om de hoed af te nemen voor de Roparunners.