'Wat was het fijn om een tweede thuis te hebben, dichtbij mijn zieke man"

Hoogtepunt nieuwbouw Familiehuis bereikt


Gisteren werd in gezelschap van vrijwilligers symbolisch de wand van de hoogste gastenkamer van het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed gestort. Het Familiehuis verhuist eind volgend jaar naar het nieuwbouwproject Little C tegenover het Erasmus MC in Rotterdam.De afstand tot het ziekenhuis was een belangrijk criterium in de keuze voor een nieuwe locatie voor het Familiehuis. Het nieuwbouwproject Little C ligt pal tegenover het Erasmus MC en wordt met een geplande loopbrug over de ’s Gravendijkwal makkelijk bereikbaar. Het nieuwe Familiehuis vestigt zich op de bovenste zes etages van gebouw The Scott.  Met 24 gastenkamers, 6 studio’s en diverse gemeenschappelijke ruimtes zal de capaciteit meer dan verdubbelen ten opzichte van het huidige huis. “We zijn blij dat we het nieuwe Familiehuis zo dicht bij het Erasmus MC kunnen realiseren. Onze gasten verblijven straks in een ontspannen omgeving omringd door water en groen en zijn toch heel dichtbij hun zieke naaste”, aldus directeur Rachel Maréchal. De viering van dit hoogtepunt was gisteren in de Hogeschool Rotterdam, de toekomstige buur van het Familiehuis. In select gezelschap van vrijwilligers, bestuursleden, ambassadeur Gert van 't Hof en enkele betrokkenen werd vooruitgeblikt naar het nieuwe Familiehuis. Voorafgegaand door Brassband Dreamtime Showtime begaven de gasten zich op de bouwplaats waar in de toekomstige entree van het nieuwe Familiehuis meegekeken kon worden naar de storting van de betonnen wand van de hoogste gastenkamer op de 11e verdieping. Na afloop proostte men gezamenlijk op de toekomst.

        

De kosten voor realisatie van het nieuwe Familiehuis bedragen € 9,6 miljoen. Daarvoor putte het Familiehuis uit de eigen spaartegoeden en deed het onder de campagnenaam Niet zonder jou een beroep op bedrijven, vermogensfondsen en particuliere donateurs. Daarnaast stak de stichting Roparun een helpende hand toe. Met een bijdrage van € 3,25 miljoen mag Roparun zich met recht de grootste sponsor van het nieuwe Familiehuis noemen. “Het Familiehuis is voor onze deelnemers een bijzonder herkenningspunt op de route, een plek vol emoties” aldus voorzitter Auke de Boer van de Roparun. “Het Familiehuis sluit naadloos aan bij onze eigen missie en is van grote betekenis voor kankerpatiënten en hun familie.”

Directeur Rachel Maréchal is enorm dankbaar voor de steun van de Roparun maar ook van alle andere gulle gevers. “Het is fantastisch dat we dankzij de inspanningen van zovelen het nieuwe Familiehuis kunnen realiseren. Het is ontzettend belangrijk dat we ook in de toekomst die nabijheid blijven bieden die kankerpatiënten en hun naasten hard nodig hebben in een moeilijke tijd. Ook na de opening van het nieuwe huis zal onze stichting voor de exploitatie afhankelijk blijven van de financiële steun van derden en natuurlijk ook van vrijwilligers.”

Familiehuis-vrijwilligers en Roparunners Jannie Kavelaar en Rob Sonnemans overhandigden voorzitter Auke de Boer van de Roparun een tastbaar bewijs.