'Wat was het fijn om een tweede thuis te hebben, dichtbij mijn zieke man"

Maatregelen rondom Coronavirus in het Familiehuis


UPDATE MAANDAG 16 MAART 2020

Het is de intentie van het Familiehuis om de zorg voor onze gasten voor zover mogelijk en zo lang als mogelijk ongewijzigd voort te zetten. Dit uiteraard met in achtneming van de geldende adviezen om verdere uitbreiding van het Coronavirus te voorkomen. Gezien onze kwetsbare doelgroep van kankerpatiënten en familieleden die in aanraking komen met patiënten zijn we uiteraard alert en volgen we de adviezen van het Erasmus MC en het RIVM.

Het management blijft, zolang ieders gezondheid en maatregelen dit toelaten, onveranderd aanwezig. We zijn blij met vrijwilligers die, mits klachtenvrij, beschikbaar blijven voor onze gasten maar respecteren uiteraard de keuze van vrijwilligers die, bijvoorbeeld in verband met de zorg voor een dierbare, besluiten om tijdelijk niet naar het Familiehuis te komen.

Bijeenkomsten die niet persé noodzakelijk zijn, worden tot nader orde uitgesteld en bezoek aan het Familiehuis wordt zoveel mogelijk beperkt.

Potentiële nieuwe gasten met klachten als neusverkoudheid, hoesten of benauwdheid in combinatie met koorts worden niet toegelaten tot het Familiehuis. Ook als er geen klachten zijn, maar men wel in contact is geweest met besmette personen, moeten we ze helaas teleurstellen. Inwoners uit Noord-Brabant met klachten als neusverkoudheid, hoesten of benauwdheid worden ook zonder koorts niet toegelaten tot het Familiehuis. 

Uiteraard worden de nodige hygiënemaatregelen in acht genomen zoals geen handen schudden, afstand houden tot andere personen waar mogelijk, regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in eigen elleboog of papieren zakdoekje, dagelijks schoonmaken van klinken, lichtknoppen, leuningen etc. in openbare ruimtes. Contante betalingen worden beperkt. Er wordt gespreid gebruik gemaakt van gemeenschappelijke ruimtes als keuken en eetkamer en voor de gratis pendelbus naar het ziekenhuis hanteren we een maximum aantal van vier personen per rit.

Deze pandemie zorgt helaas voor een spannende en onzekere tijd. Door bovenstaande maatregelen trachten we een bijdrage te leveren in de preventie van verdere verspreiding van het Coronavirus en hopen we het Familiehuis open te kunnen houden voor onze gasten die noodgedwongen dichtbij het ziekenhuis moeten verblijven.

We houden de ontwikkelingen en adviezen de komende tijd nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig onze maatregelen aanpassen.

Zie ook: Erasmus MC - veelgestelde vragen over het Coronavirus