'Wat was het fijn om een tweede thuis te hebben, dichtbij mijn zieke man"

Rotterdam zingt zich schor voor Familiehuis


Op donderdagavond 31 januari 2019 heeft de eerste editie van het ludieke benefietevenement Zing je Schor voor het Familiehuis € 64.000 opgeleverd. Zo’n twintig Rotterdamse amateurartiesten brachten hun favoriete popsong in Kantine Walhalla ten gehore onder begeleiding van het Groot Niet Te Vermijden. Hun optredens werden gesponsord door vrienden en relaties. De opbrengst wordt rechtstreeks aangewend voor het nieuw te bouwen Familiehuis Daniel den Hoed tegenover het Erasmus MC.

Harry-Jan Bus (Walhalla) en Michael Arbman (Bytesnet) namen het initiatief voor Zing je Schor! Met behulp van het Groot Niet Te Vermijden en SAMReclame organiseerden zij dit ludieke popevenement. “We wilden een benefietavond die anders moest zijn dan de gebruikelijke gala’s” aldus Bus en Arbman. “Een popavond waarbij iedereen uit z’n dak gaat en meedoen belangrijker is dan goed zingen. Wat is er mooier dan dit samen te doen voor het Familiehuis Daniel den Hoed, een goed doel dat onze warme sympathie heeft?”

De “artiesten” die gisteravond optraden zijn bekende en minder bekende Rotterdammers. Onder hen scheidend stadsdichter Derek Otte, ondernemers en betrokken Rotterdammers als Raymond van der Ploeg, Femke van der Valk, Marco Praagman, Hans den Aantrekker, Peter en Edgar van der Ende, Rob Thijssen, Iris van der Lee, Jurgen Klapwijk, Mira Faas, Jan Willem van der Sterre en Ellie Nieuwelink. Medewerkers van Walhalla gaven zelf ook een spetterend optreden onder de naam “de Meisjes van Walhalla”. Daarnaast traden zangeres Monique Timmermans en zanger Thomas Berge op.

De eerste editie van Zing je Schor was een ongekend succes en leverde een prachtige bijdrage op voor het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed dat eind 2020 haar deuren opent tegenover het Erasmus MC. “Dit grotere Familiehuis dat logeergelegenheid biedt aan vele kankerpatiënten en hun families wordt vanuit eigen middelen en dankzij giften gefinancierd en deze symbolische “steen” is dan ook zeer welkom” aldus directeur Rachel Maréchal. ”We zijn ontzettend blij met een evenement als Zing je Schor, waarbij alle artiesten gezamenlijk afsloten met het zeer toepasselijke “We are family”.

Klik hier door voor de foto's van Mirjam Lems Fotografie 

Klik hier door naar een TV fragment van RTV Rijnmond