'Heerlijk om even zelf te kunnen koken'

faciliteiten

Het Familiehuis heeft dertien tweepersoonskamers waarvan vier geschikt zijn voor gasten met een rolstoel.

Kamers
Alle kamers hebben aparte bedden, fauteuils, bureau, douche en toilet, radio en televisie. Bovendien beschikt het Familiehuis over draadloos internet. U logt daarvoor dagelijks in op de "hotspot' van het Erasmus MC. Onze gasten houden in principe zelf hun kamer op orde. Handdoeken en beddengoed zijn beschikbaar; je hoeft deze niet zelf mee te nemen.

Woonkamer
Het Familiehuis heeft een huiselijke woonkamer met terras. De woonkamer is voorzien van een 'internethoek' met webcam. Voor de gasten is er een tafelabonnement op diverse kranten (AD, Volkskrant, Telegraaf) en het TrosKompas.

Keuken
In onze grote keuken met aangrenzende eetkamer kan gebruik worden gemaakt van kookunits en ovens. Er is ruim voldoende keukengerei en serviesgoed. Ook zijn er vaatwassers, een diepvriezer en een magnetron. Gasten beschikken over een eigen kastje en koelkast zodat je je eigen boodschappen kunt bewaren.

Wassen
In het souterrain is alles aanwezig om zelf je privéwas te kunnen doen en te kunnen drogen. Onze vrijwilligers verstrekken je graag een muntje en wasmiddel.

Fietsen
In het souterrrain staan fietsen die vrij te gebruiken zijn door onze gasten. Als het regent kun je een regenpak van het Familiehuis gebruiken.

Parkeren
Op de openbare weg (Groene Hilledijk) of op het afgesloten terrein rondom het Familiehuis kun je gratis parkeren. Om de slagboom te laten openen meld je je bij aankomst tussen 09.00u en 21.00u telefonisch bij de receptie van het Familiehuis (010 704 11 05). Bij aankomst tussen 21.00u en 09.00u kun je hiervoor de beveiliging bellen via 06-18 34 12 93. Deze telefoonnummers staan tevens vermeld bij de slagboom. 

Verblijf je meerdere nachten in het Familiehuis, dan kun je eventueel een afstandsbediening voor de slagboom in bruikleen krijgen waarmee je zelf de slagboom kunt openen en sluiten. Daarvoor geldt een borg van € 50 waarvoor je bij inschrijving een machtiging tekent. Wij informeren je graag bij aankomst in het Familiehuis. 

Vervoer naar/van het ziekenhuis met de pendelbus:

Op werkdagen kun je - met dank aan Trevvel en DOCK - gratis gebruik maken van een pendelbusje dat speciaal voor gasten van het Familiehuis in de ochtend en in de avond in ca 20-25 minuten van/naar het Erasmus MC rijdt. Bij de receptie van het Familiehuis is meer informatie te krijgen over vertrektijden en opstapplaatsen.

Met het OV:

1.per bus (76, halte Groene Hilledijk) naar metrostation Zuidplein, vandaar met P+R Citybus 44 richting Rotterdam Centraal, uitstappen bij halte Erasmus MC, ‘s Gravendijkwal (reistijd ca 35 minuten)
2.Per tram (lijn 25 richting Schiebroek). Uitstappen bij halte Leuvehaven, via Vasteland en Westzeedijk loopt u in ca 15 minuten naar het Erasmus MC. (reistijd ca 30 minuten)

Met eigen auto raden wij aan over de Erasmusbrug naar het Erasmus MC te rijden. Betaald parkeren kan in een van de parkeergarages Westzeedijk en Wytemaweg. Voor kortingsregelingen verwijzen wij naar de website van het Erasmus MC.

 

NIET-MEDISCHE INFORMATIE EN ONDERSTEUNING PATIO

Voor niet-medische vragen, ondersteuning en ontspanning kunnen kankerpatienten en hun familie terecht bij het Patienten INformatiecentrum Oncologie. PATIO is geopend op werkdagen van 8.00 tot 16.30u en gevestigd aan de rechterzijde van de hoofdingang van het Erasmus MC aan de Zimmermanweg 5. PATIO is bereikbaar via 010-7041202, email: patio@erasmusmc.nl en op de website is meer informatie te vinden. 

Een slaapplek dichtbij het ziekenhuis

Wordt je partner of familielid behandeld in het Erasmus MC Kanker Instituut of ben je zelf poliklinisch patiënt? Dan kun je logeren in het Familiehuis Daniel den Hoed. Dat bespaart energie en reistijd.

In een huiselijke omgeving kun je zelf koken en wassen. Je bent heel dichtbij de kliniek en naar de centrumlocatie van het Erasmus MC gaat elk half uur een pendelbusje.

Wil je even binnenkijken, loop dan gerust even langs. Onze vrijwilligers laten je graag het Familiehuis zien.