nieuw Familiehuis

   

(artist impression nieuw Familiehuis in Little C. Een loopbrug verbindt het Familiehuis met het tegenovergelegen Erasmus MC)  

Sinds mei 2018 worden alle oncologiepatienten centraal worden behandeld in het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut. In navolging van het ziekenhuis gaat ook het Familiehuis verhuizen naar een nieuwe locatie aan de overkant van het Erasmus MC. Tot eind 2020 blijft het Familiehuis echter nog open op de huidige locatie aan de Groene Hilledijk.

Familieleden en ambulante kankerpatiënten zijn van harte welkom in Rotterdam-Zuid en kunnen gebruik maken van het speciale gratis pendelbusje dat hen snel en comfortabel naar het ziekenhuis brengt.

Intussen wordt er aan de overkant van het Erasmus MC in de nieuwe wijk 'Little C' druk gebouwd aan een nieuw en groter Familiehuis Daniel den Hoed. Het nieuwe huis zal met 24 gastenkamer, 6 studio's en meerdere woonkamers en keukens ruim tweemaal zoveel gasten kunnen ontvangen die dan wederom 'op zwaaiafstand' van hun dierbaren logeren en met een loopbrug snel en gemakkelijk te voet naar het ziekenhuis kunnen oversteken. Naar verwacht zal het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed eind 2020 de deuren openen. 

Rotterdammers staan vierkant achter het Familiehuis Daniel den Hoed

Het nieuwe Familiehuis wordt gefinancierd vanuit eigen vermogen van de stichting en giften van Roparun, vermogensfondsen, bedrijven en particulieren. Velen dragen hun steentje bij aan een warm, tijdelijk "tweede thuis" voor familie van kankerpatienten. Zij verdienen onze steun.

Help je mee om patienten en hun familie ook in de toekomst dichtbij elkaar te zijn? Sta dan vierkant achter het Familiehuis, net als burgemeester Aboutaleb, Afrojack, Derek Otte en Sander de Kramer. Doneer een "vierkantje warmte en nabijheid" en deel dit met je vrienden. Samen bouwen we het nieuwe Familiehuis!

Klik hier door naar de campagne website Niet Zonder Jou waarop alle acties staan vermeld.