nieuw Familiehuis

  

(links: de bouwplaats tegenover het Erasmus MC - mei 2019, rechts: artist impression nieuw Familiehuis in Little C. Een loopbrug verbindt het Familiehuis met het tegenovergelegen Erasmus MC)  

Sinds mei 2018 worden alle oncologiepatienten centraal worden behandeld in het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut. In navolging van het ziekenhuis gaat ook het Familiehuis verhuizen naar een nieuwe locatie aan de overkant van het Erasmus MC. Tot aan deze verhuizing (gepland eind 2020) blijft het Familiehuis open op de huidige locatie aan de Groene Hilledijk 299. 

Familieleden en ambulante kankerpatiënten blijven van harte welkom in Rotterdam-Zuid en kunnen gebruik maken van het speciale gratis pendelbusje dat hen snel en comfortabel naar het ziekenhuis brengt.

Intussen wordt er aan de overkant van het Erasmus MC in de nieuwe wijk 'Little C' gebouwd aan een nieuw en groter Familiehuis Daniel den Hoed. Het nieuwe huis zal met 24 gastenkamer, 6 studio's en meerdere woonkamers en keukens ruim tweemaal zoveel gasten kunnen ontvangen die dan wederom 'op zwaaiafstand' van hun dierbaren logeren en met een loopbrug snel en gemakkelijk te voet naar het ziekenhuis kunnen oversteken. Naar verwacht zal het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed eind 2020 de deuren openen. 

In actie voor het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed

Het nieuwe Familiehuis wordt gefinancierd vanuit eigen vermogen van de stichting en giften van Roparun, vermogensfondsen, bedrijven en particulieren. Velen dragen hun steentje bij aan een warm, tijdelijk "tweede thuis" voor familie van kankerpatienten en staan daarmee "vierkant achter het Familiehuis". 

Klik hier door naar de campagne website Niet Zonder Jou waarop alle acties staan vermeld.